Referenciák

Budapest Aréna Corner irodaház légtechnika nyílások vágása Ventrade Épületgépészeti Kft

Budapest Aréna Corner irodaház légtechnika nyílások vágása Ventrade Épületgépészeti Kft

Megbízásunk a Budapest Aréna Corner irodaház légtechnika szereléshez kapcsolódó nyílásainak kialakítás volt betonvágással (Ventrade Épületgépészeti Kft). A légtechnikai nyílásokat az irodaház épületében található vasbeton falban alakítottuk ki 20 cm, 25 cm és 30 cm falvastagság mellett 1-3 m2 méretben, gyémántszerszámos betonvágás technológiával és betonfúrás alkalmazásával. A betonba vágott nyílások sarkaiban betonfúrásokkal sarokfuratokat alakítottunk ki. Ezekre a sarokfuratokra azért volt szükség, hogy ne legyen túlvágás mivel ezek fal repedések kiindulása lehetne. A betonvágás befejezése után a kivágott elemeket kézi csörlővel engedtük ki, majd kiszállítottuk az épületből.

Roombach Hotel Budapest, betonvágás 300 mm vastag beton falban

Roombach Hotel Budapest, betonvágás 300 mm vastag beton falban

A megbízásunk a hotel földszintjén 2 db 2,4 méter x 3,2 méter nyílás vágása volt, egy 300 milliméter vastag vasbeton falban gyémántszerszámos betonvágás technológiát használva. A betonvágás során kimetszett elemek kiemeltük, és tovább daraboltuk szállítható méretűvé. Az épületen belül további betonvágási és betonfúrási munkálataink is voltak.

Vasbeton kémény bontása betonfúrás és betonvágás technológia segítségével

Vasbeton kémény bontása betonfúrás és betonvágás technológia segítségével

Megbízásunk a Pipitér Óvoda Mátyásföld vasbeton kéményének bontása volt gyémántszerszámos betonvágási és betonfúrási technikákkal (Épkar Zrt.).

A lebontandó vasbeton kémény magassága 10 méter volt, ebből 7 méter ami az épületen kívül szabadon áll. A kémény keresztmetszete 0,8 méter x 2,3 méter és 3 darab kürtő volt benne. Először gyémántszerszámos betonvágás technikáját használva vízszintes vágásokkal 1,7 méter magas darabokra vágtuk, így daruzáskor kb. 5-6 tonnás darabokat kaptunk. Minden kivágott vasbeton darabra 2 emelőfurat készítettünk betonfúrással. A betonfúrási és betonvágási munkálatokat jeentősen megnehezítette, hogy a kéménykürtőkben 2 mm vastag saválló béléslemez is volt. A vasbeton kéményt sikeresen, egészen a földszintig elbontottuk.